Започна регистрацията за Дунав Ултра 2019

Започна официално регистрацията за поредното издание на колоездачното приключение Дунав Ултра.

През 2019-а утвърдилото се вече вело събитие по поречието на Дунав до Черно море ще стартира на 6 септември.

Организаторите са взели решение през 2019 да допуснат до участие 100 участници, а повече от 1/3 от местата вече са заети, така че желаещите трябва да побързат. Прави впечатление и фактът, че има много записани от Румъния, както и участник от Холандия. Участието може да бъде индивидуално, в екип от двама или в екип от четирима.

Стартовият пакет включва:

Колоездачно джърси Дунав Ултра, кърпа за глава Дунав Ултра, колоездачен паспорт с персонална карта Дунав Ултра, принт карта на маршрута с подробна информация, персонален колоездачен номер, специални стикери и светлоотразителни елементи, обща среща с участниците ден преди събитието, препоръчани места за нощувка и логистика, персонален сертификат или грамота, GPS Трак, сувенир и такса участие.

За регистрация влезте ТУК!

“Дунав Ултра колоездачно приключение” е 680 километров многодневен колоездачен преход по поречието на река Дунав до Черно море. Целта е изминаване успешно на 680 км дистанцията от веломаршрута “Дунав Ултра” с велосипед – индивидуално или екипно, но задължително 100% на собствен ход.

Събитието не е състезание, а персонално предизвикателство за всеки участник. По време на прехода всички колоездачи стартират заедно, но всеки е свободен да следва свой собствен план за преминаване, собствено темпо и съответно скорост. При придвижването от една точка до друга се разрешава ползване на собствен придружаващ логистичен, технически или друг вид съпорт.

През 2019 г. мотото на приключението е Via Pontica – географска област, където крайната точка на веломаршрута “Дунав Ултра” пресича античния Черноморски път Via Pontica и въздушния път на прелетните птици със същото наименование.

Подробности на: dunavultra.com

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори