Колела на Зимна Олимпиада? Ето как може да се случи! (видео)

Съвсем скоро завърши Зимната Олимпиада в Сочи. Игрите бяха на много високо ниво и ни предложиха куп интересни състезания. На нас обаче нещо ни липсваше…ами, липсваха ни велосипедите, естествено!

В последно време се появяват информации, че колокросът може да бъде включен в програмата на Зимната Олимпиада, но засега това не се случва заради разпоредбите на МОК, че за зимен спорт се смята само такъв, който се провежда на сняг или на лед.

И понеже много искаме да видим състезания с колела на следващите зимни Олимпийски игри, ето и нашите предложения за спортове с велосипеди, които спазват изискванията на МОК.

Снежен байк дуел

Страхотното състезание в Пампорово Winter Bike Duel показа, че подобна дисциплина е съвсем подходяща за Зимна Олимпиада като може да се провежда на трасето за бордъркрос например.

Колоездене паралелен слалом

Същото се отнася и за колоезденето паралелен слалом. Такава дисциплина има при ските и при сноуборда, а с велосипеди би била още по-атрактивна.

Коло-бобслей

Тук няма какво толкова да се обяснява – с велосипед по улей за бобслей и печели най-бързият. Все пак улеят ще трябва или да е празен, или да е със сняг, защото по лед вече ще е прекалено екстремно. Във видеото колоездачът се спуска по изоставания улей за бобслей, на който са се провеждали състезанията от Олимпиадата в Сараево 1988.

Хокей на лед с велосипеди

Хокеят на лед е един от най-интересните спортове на Зимните Олимпийски игри. Но какво ли ще стане, ако вместо кънки, хокеистите използват велосипеди? Ето и отговора!

Бързо пързаляне с велосипед

Холандия смачка конкуренцията в бързото пързаляне с кънки в Сочи, но дали „лалетата“ ще са толкова добри и в разновидността на този спорт с велосипеди? Със сигурност ще имат сериозна конкуренция от Полша, където вече го практикуват.

Шорттрек с колела

Подобно на бързото пързаляне, в шорттрека участниците също се състезават върху лед като тук обаче колоездачите са повече и падат доста по-малко в сравнение с шорттрека с кънки.

Коло-кърлинг

И последното ни предложение е колокърлинг. Във видеото участниците не използват сняг или лед, но дават добра идея 😀

А какви са вашите предложения?

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори