Ретроспекция в снимки: Световната купа по планинско колоездене 2013

2013 бе фантастична година в Световната купа по планинско колоездене като всеки кръг от нея бе много вълнуващ за феновете на спускането и крос-кънтри състезанията.

Надпреварата в мъжкото спускане бе подчинена на епичната битка между Стив Смит и Джи Атертън. Джи доминира в ранната част на сезона, но Стив обърна нещата, за да спечели три състезания и да спечели генералното класиране.

Рейчъл Атертън доминира при жените с 4 победи от 6 състезания. Емелин Раго бе единствената по-сериозна конкуренция на британката, но никой не може да отрече, че през 2013 Атертън просто бе от друга класа.

Годината ще се запомни и с изгряването на нови звезди в лицето на Лоик Бруни и Манон Карпентър.

В крос-кънтри, Нуно Шуртер за втора година бе недостижим за своите конкуренти и спечели генералното класиране един кръг преди края. При жените, словенката Таня Жакел изненадващо взе голямата победа заради постоянното си класиране. Тя спечели два кръга, а в останалите четири никога не завърши след шесто място.

Насладете се на снимките!

Marco Aurelio Fontana - Action

Старт на сезона в Албщад

Крос-кънтри колоездачът Марко Фонтана в действие в първата спирка на Световната купа за сезона в Албщад (Германия) през май. Албщад приемаше състезанието за първи път.

Brook Macdonald coming into second place

Крепостта поздравява Брук

Световната купа по спускане започна през юни във Форт Уилям. Над 20 хиляди зрители нямаха търпение да видят звезди като Брук Макдоналд.

Gee And Rachel Atherton at the 2013 UCI MTB World Cup. Val Di Sole, Italy.

Добро настроение в началото на сезона за семейство Атертън

Рейчъл и Джи Атертън доминираха в ранните части на сезона в спускането с победи във Форт Уилям и Вал ди Соле. Тук брат и сестра се радват на победите си във Вал ди Соле.

Nino Schurter - Action

Шуртер доминира отново

Нино Шуртер показва пълна концентрация в състезанието по крос-кънтри във Вал ди Соле. Швейцарецът в последствие доминира Световната купа и отново я спечели, както и през 2012, а освен това защити световната си титла.

At UCI MTB World Cup, Valnord, Andorra. Womens XCO.

Първа победа за Тирион

Французинът Реми Тирион поднесе най-голямата изненада в спускането, след като спечели състезанието във Валнорд (Андора).

Rachel Atherton At UCI MTB World Cup, MT ST ANNE, Quebec canada

Не и този път Рейч

Рейчъл не се справи добре в Мон-Сейнт-Ан тази година, но победите във Форт Уилям, Вал ди Соле, Валнорд и Хафйел й донесоха титлата в Световната купа. Освен това тя стана световен шампион с победата си в Питермарицбург.

at the 2013 UCI MTB World Championships, Pitermaritzburg, South Africa

Набиране на скорост

Хафйел в Норвегия донесе победи на Ярослав Кулхави и Ирина Калентиева. Прашното трасе включваше някои бързи спускания, изтощаващи изкачвания и дори скокове.

 uci-mtb-world-cup-hafjell-2013-nick-beer

Ограничено виждане за Бийр

Условията в Хафйел в предпоследния кръг на Световната купа по спускане бяха ужасни. Ник Бийр изглежда носи голяма част от трасето по своята каска и лице.

steve-smith-leogang-uci-world-cup-2013

Честито, Стив Смит

Стив Смит започна последното си спускане в Леоганг, знаейки, че титлата в Световната купа по спускане все още не е решена. Той обаче успя да спечели в Австрия, за да пребори Джи Атертън за титлата.

Снимки и текст: © Red Bull Media House

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори