До 2 месеца в София стартира проект за велосипеди под наем

Йорданка Фандъкова и кметът на словенската столица Любляна Зоран Янкович посетиха църквата „Света София”, предаде сайтът www.kmeta.bg. Посещението на Якович е свързано с усилията на София да кандидатства за титлата „Зелена столица на Европа“, която се присъжда от Европейската комисия. Именно Любляна е носител на признанието за 2016 година.

Кметът на столицата ни уточни, че българската столица ще може да кандидатства едва след години, когато успее да покрие критериите. По думите й двете столици ще работят заедно и по проекти, които биха промотирали възможностите на София и Любляна за туризъм.

„Това, което предстои след 1-2 месеца е първият проект за градски колела в София. В Любляна има градски колела и вело алеи, така че това е много важен проект за нас“ казва Фандъкова. Тя обясни, че е обявена процедура за търсене на инвеститор, който срещу реклама да предостави градски колела и съответно паркинги за тях в широкия център на града.

„Това е първият етап. Ще видим как ще заработи и дали ще се хареса“, допълни още Фандъкова. Кметът на София поясни, че проектът е за 460 велосипеда и 33 велоседянки с опция те да бъдат увеличени с още 15.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори