Sky прекратява инвестициите в колоезденето и Team Sky

Само часове, след като стана ясно, че McLaren влиза мощно в професионалното колоездене като част от Bahrain-Merida, се появи още една голяма новина в любимия ни спорт. Тя е свързана с настоящия хегемон Team Sky.

От Sky обявиха, че след края на сезон 2019 прекратяват инвестициите си в професионалносто колоездене и в частност в отбора, който произведе огромен брой от шампионите в големите обиколки през последноте години.

Шефът на отбора Сър Дейв Брейлсфорд е бил информиран за решението на Sky да прекрати собствеността и спонсорството през миналата седмица и е останал шокиран от новината. Колоездачите пък са научили в Майорка по време на своя зимен тренировъчен лагер, единственото време през годината, когато всички състезатели са заедно.

Намерението на Sky е през 2019-а да намери нов собственик и спонсор, който да продължи съществуването на отбора и след края на предстоящия сезон, но дали това ще се случи в момента изобщо не е ясно.

По този начин Sky ще прекрати инвестициите си в отбора, които се равняват на над 150 милиона паунда в рамките на последните 10 години и които направиха Team Sky най-богатият и качествен отбор в световното колоездене.

„Въпреки че Sky напуска в края на следващата година, отборът е открит за бъдещето и потенциалът да работи с нов партньор, ако правилната възможност се появи. Засега искам да благодаря на всички колоездачи и екип на Team Sky, сега и в миналото и преди всичко на феновете, които ни подкрепяха в това приключение“, сподели Брейлсфорд. „Не сме приключили по никакъв начин. Очаква ни още една вълнуваща година на състезания и ще направим всичко възможно да донесем още успех на Team Sky през 2019.“

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори