Българин може да участва в Giro d’Italia 2015!

Nikolay-Mihaylov-new

Българин може да вземе участие в едно от трите Гранд състезания в шосейното колоездене – Giro d’Italia!

Това стана ясно, след като организаторът на Джирото RCS Sport обяви отборите, които получават уайлд кард за триседмичната надпревара през 2015-а. Сред поканените за участие е полският тим CCC Sprandi Polkowice, в чиито редици се подвизава най-добрият български колоездач в момента Николай Михайлов. Това на практика означава, че при добро представяне в месеците до Джирото, Михайлов може да попадне в селекцията на CCC Sprandi и да участва в легендарното многоетапно състезание, което тази година ще се проведе между 9 и 31 май.

Полският тим всъщност е единственият отбор извън Италия, който получава една от петте покани от организаторите. Останалите с уайлд кард са Bardiani CSF, Southeast, Androni Giacattoli и Nippo Vini Fantini като всички те ще се присъединят към 17-те отбора от Световния тур, които автоматично получават право на участие.

От RCS Sport обявиха още, че CCC Sprandi ще участват и в две от най-престижните еднодневни състезания в календара – Милано-Сан Ремо на 22 март и Ил Ломбардия на 4 октомври.

През паузата полският отбор направи силна селекция като привлече доказани имена като Силвестър Шмид, Грега Боле и Щефан Шумахер, които имат опит с участие в Гранд туровете. Лидер на тима остава италианецът Давиде Ребелин, който продължава кариерата си, въпреки своите 43 години.

Ники Михайлов пък продължава да се състезава за отбора, в който е от 2012 година. През миналия сезон той записа няколко добри резултата като стана и републикански шампион на България, а през 2015-а ще следим с още по-голям интерес неговите изяви.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори