Най-добрите дестинации за каране на електрически велосипед в Европа

Добре, разбрахме вече ползите от карането на електрическите велосипеди. Оборихме най-големите заблуди свързани с тяхното каране. Дадохме ви и някои насоки, с които да се съобразите, когато си купувате първия е-байк. Ако едно от тези многобройни високотехнологични съкровища нощува и във вашия гараж или мазе, със сигурност в близките километри вече почти не е останала пътека, която да не сте превзели. Възможно е дори удоволствието от колоезденето да ви е отвело и в съседните общини и области. Какво следва?

Защо не вело-ваканция из Европа до местата, където се сбъдват всички мечти на водачите на електрическо колело? В момента в Европа има бум на използването на планински е-байкове, а планинските курорти включват на режим „Turbo” и правят всичко възможно, за да подобрят средата и инфраструктурата, и да приемат повече спортисти и туристи. Ето някои от най-добрите места, където удоволствието от колоезденето е не само надолу, а и нагоре.

Бишофсмайс, Германия

@bosch-presse.de

Курортното селище предлага голям избор от пътеки за планинско колоездене – всички от тях със съпътстващ ги лифт. Бишофсмайс е по-различен от другите ски курорти в Германия. Тук има прилични пътеки, характерни с така наречения uphill flow – гладко и забавно каране в посока нагоре. Звучи доста добре. На сайта на курорта има налични велосипеди под наем, така че ако искате да се насладите и на класическото колоездене, вземате байк под наем и яхвате лифта нагоре. Надолу сами се досещате как и с колко широка усмивка трябва да се слиза.

Хълмовете край градчето Гарда в Италия

@aktivhotel.it

Невероятно място! Прекрасното езеро, вкусната храна (все пак е добрата стара Италия) и, най-вече условията за планинско колоездене от най-висок клас, правят този курорт една от най-посещаваните за тази цел дестинации. Италианците също обичат електрическите колелета. В това градче, местните магазини и сервизи са добре заредени с всякаква екипировка и компоненти, които ще са от полза на колоездачите. Макар, че в района има брутално стръмни и сложни изкачвания, със сигурност няма да бъдете единствения водач на „електричка“ в града. Какво по-прекрасно от загряващо изкачване на близкия хълм, след това бързо спускане по каменистите пътеки, и за финал питие край езерото, докато батерията се зарежда за следваща обиколка…буквално?

Фина̀ле Лѝгуре, Италия

@emtb-news.de

Оставаме в прекрасна Италия и Фина̀ле Лѝгуре. Това е пристанищен град и община в Северна Италия, провинция Савона, регион Лигурия. Разположен е на брега на Лигурско море, на Лигурското Западно крайбрежие. Населението на общината е 11 706 души. Той е добре познат и с ежегодните световни ендуро серии, които се провеждат там. Хълмовете и горите около градчето представляват безкрайна мрежа от велосипедни пътеки. Десетки пътеки, пътища и сингълтраци, изградени и почистени от човешката ръка. Финале приютява десетки хиляди двуколесни посетители ежегодно. При все това е и добре устроен за електрически велосипеди. Ще намерите множество местни гидове на е-байкове, които ще ви покажат най-добрите пътеки и ще ви помогнат в труден момент. За магазините и сервизите няма нужда да споменаваме, че са заредени и ви очакват.

Сейнт Мориц, Швейцария

@bike-magazin.de

Той е добре познат като един от най-добрите ски курорти в Европа. През последните няколко години обаче, Сейнт Мориц става все по-привлекателен и удобен за практикуващите планинско колоездене. И като всеки себе уважаващ се модерен курорт, там също не са забравили и за водачите на електрически планински велосипеди. Още повече! Там ще намерите доста обширна мрежа подходяща специално за електро-колоездачи. Включително байк парк, които е направен с човешки труд, а също и природно създадени пътеки. Това са буквално стотици километри, които очакват вас и вашата заредена батерия.

Порт дю Солей, Франция и Швейцария

@bosch-presse.de

Порт дю Солей е огромен район, включващ множество френски и швейцарски курорти. Мястото е изключително популярна лятна дестинация за планински колоездачи. Мрежата от вело маршрути е огромна. Многобройни са също и седалковите и кабинковите лифтове. Но кой се нуждае от тях? Това, което ви трябва е добро настроение, заредена батерия и добра пътека. А те в Порт дю Солей са в изобилие. Дори има изработена карта за специалните маршрути за електрически велосипеди, които са подсигурени със станции за зареждане. Всеки един от 12-те курорта в местността разполага със зарядна станция, която се използва напълно безплатно. В Морзина атмосферата е най-благоприятна. Там ще намерите и най-много вело магазини и сервизи.

Зьолден, Австрия

@http://gideonheede.com

Зьолден е от новата вълна курорти, които са много харесвани от планинските колоездачи. Пътеките там са идеални както за начинаещи, така и за експерти, независимо кой на каква възраст е или какъв велосипед управлява. Впечатляващата инвестиция на града в инфраструктура за планинско колоездене включва изработване на изкуствено направени пътеки, подобряване на естествени пътища и вади, както и изграждане на кабинков и седалков лифт, с възможност да се закачат за тях електрически колелета. Има и отделена зона, в което е забранено влизането на е-байкове. Там можете да се изморите, като използвате единствено силата на вашите крака. В Зьолден нормалния ден на електро-колоездачът преминава горе-долу така: каране по двата склона на долината с финал след приключването на работата на лифтовете, след това сядане във вело-бара, където може да се пие от специалната байкърска бира на Зьолден, докато сладко се раздумвате с местните вело ентусиасти.

Ако разполагате с достатъчно време, финансови ресурси и електрически велосипед, почивката в някой от тези европейски курорти биха ви донесли неподправено удоволствие от ново измерение. Това, което ги обобщава са красивата природа, прекрасно поддържаните пътеки, както и важните за вашия дълъг преход междинни станции за зареждане на батерии. И все пак, колоезденето не трябва да се практикува само по време на ваканция. С идването на пролетта, денят пораства и каранията след работа предстоят. Какво по-голямо удоволствие от това, да изтощиш една батерия в близките гора и хълм преди вечеря?

Aко и вие се интересувате от темата, то вашето място е ekolelo.bg – специализиран български портал за електрически велосипеди. Можете да се свържете с техния екип и да си уговорите безплатна консултация.

Посетете и техния YouTube канал, защото там следят близо последните новости от света на електрическите велосипеди – батерии, мотори, нови системи.Има и тест райдове.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори