Над 280 състезатели се включиха в Байканджии

Традиционната велообиколка „Байканджии“ се проведе на 2 юни и посрещна над 280 състезатели и други гости в красивите околности на град Априлци.

Организаторите от Младежки клуб по пешеходен и велотуризъм, Тур Клуб РеМарк и община Априлци бяха подготвили трасе с дължина 39 км, както и къса дистанция от 8 км за най-малките участници. А освен състезателите с велосипеди, по цялото трасе преминаха и няколко бегачи.

Насладихме се на китни махали, прохладни гори и просторни поляни, съпровождани от чудните гледки към близки и далечни върхове на Балкана. Теренът се състоеше от коларски пътища, велопътеки и асфалт, а малки реки и кални локви разхлаждаха и придаваха автентични шарки на велосипедистите и колелата им.

Всички подкрепителни пунктове бяха оборудвани с глинени съдове за вода и енергийни напитки, като състезателите имаха възможност да използват собствен съд за многократна употреба, с цел гарантиране на чистотата на природата и насърчаване на природосъобразния туризъм.

След награждаването състезатели, организатори, доброволци и гости на Априлци имаха възможността да разпуснат и да потанцуват пред читалището в кв. Острец на концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени,“ както и по-късно на парти в х-л „Тихият кът.“

Ето тук може да видите и класирането в различните категории: https://drace.bg/event/106/results

Текст и снимки: Гергана Стоева

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори