Над 150 часа Тур дьо Франс по Евроспорт

На втори юли по Евроспорт 1, точно в 13:15 часа, стартира 103-тото издание на престижното колоездачно състезание „Тур дьо Франс“. Каналът ще отрази всяка секунда от надпреварата – от „Гран депар“ в Мон Сен-Мишел до „Гран финал“ на „Шан з‘Елизе“ в Париж на 24 юли. „Тур дьо Франс“ ще премине през територията на три страни, а двата почивни дни ще бъдат в чужбина – Андора и Берн!

Профилът на тазгодишния „Тур” включва шест финала на височина, поредица от височини в швейцарските и френските Алпи, планинско бягане по часовник и общо 3535 км, разделени в традиционните 21 етапа.

Винченцо Нибали спечели „Джиро”-то, но малцина вярват, че може да направи дубъл през 2016-а! Прогнозите до голяма степен се изчерпват с Фрум, Кинтана и Контадор, но надежди поне за подиум таят Порт, Ару, Барде и Ван Гардерен.

Подробно превю за Tour de France вижте ТУК!

Евроспорт ще посвети на „Тур дьо Франс” над 150 часа от програмата си. След края на всеки от етапите екип на канала ще бъде в зоната за интервюта за първи отзиви от героите на деня. Отново специално участие като анализатор ще има и трикратният победител в „Тур”-а Грег ЛьоМонд.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори