Да караш по неизвестните МТБ пътеки на Азербайджан

Ричард ‘Гаспи’ Гаспероти кара колело като професионалист още от 90-те години на миналия век, изявявайки се в различни дисциплини от ВМХ до даунхил.

Роденият в Чехия Гаспи е един от най-добрите байкъри в ранните издания на Red Bull Rampage.

Любовта му към фрийрайда доведе до филмовия проект ZAM, в който той изследва различни райони по света, където рядко могат да се видят велосипеди.

За последното му ZAM приключение Гаспероти пътува до Азербайджан, за да открие фрийрайд възможностите, които страната може да предложи.

С Гаспероти към Азербайджан се отправиха фотографа Адам Маршал, операторът Лукаш Юско и продуцента на ZAM Марти Смолик. И тримата участват и в предишните приключения на ZAM, а в последствие към тях се присъедини и чешкият МТБ състезател Михал Мароши.

Групата тръгна от Прага, мина през Словакия, Унгария, Сърбия, България, Турция и Грузия, за да стигне до границата с Азербайджан за три дни. Пътешествието бе около 4 хиляди километра общо и бе осъществено с няколко спирки.

В Азербайджан ситуацията не беше особено ясна като групата разчиташе на туристически гайдове, Google Maps и местни хора за придвижването в голямата държава и в откриването на подходящи за планинско колоездене места.

Е, Азербайджан предложи такива, а какви бяха преживяванията на групата, вижте във видеото.

Вижте и галерия със снимки:

© Adam Maršál

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори