Карузо спечели Милано-Торино, Михайлов завърши 77-и

Джампаоло Карузо (Katusha) спечели еднодневната класика Милано-Торино след късна атака по височинния финал като по този начин доказа отличната си форма в края на сезона. Зад него завърши сънародника му Риналдо Ночентини (Ag2r-La Mondiale), а съотборникът му Дан Морено допълни призовата тройка.

Главните фаворити в състезанието бяха Алберто Контадор (Saxo-Tinkoff) и Фабио Ару (Astana) и всички очакваха те да се борят за успеха по изкачването в Торино. Вместо това обаче Карузо и Ночентини се отскубнаха от останалите лидери при оставащи 2 километра и успяха да удържат на преследването на елитна група. Ару остана четвърти пред Хоаким Родригес (Katusha) и Контадор.

В състезанието имаше и българско участие в лицето на Николай Михайлов, който попадна в състава на CCC Polsat Polkowice за състезанието. Михайлов завърши в основната група с изоставане от точно 4 минути като в крайното класиране е 77-и от общо 112 завършили колоездачи.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори