Демар триумфира на Милано – Сан Ремо

Арно Демар (FDJ) донесе дългоочакваната победа за Франция на Милано – Сан Ремо. Демар спечели финалния спринт с половин велосипед преднина пред Бен Суифт (Sky) и Юрген Роландс (Lotto-Soudal). Катастрофа преди финала пък попречи на някои от главните фаворити да се включат в битката за първите места.

Демар бе претърпял падане на Кипреса, но в последствие се върна в челото по Поджо, за да триумфира с перфектна атака в края.

Денят бе белязан от множество падания, а най-ключовото бе в последните няколкостотин метра, когато Фернандо Гавирия се удари в друг велосипед и падна, а така попречи и на световния шампион Петер Саган (Tinkoff), който не успя да се възстанови, за да се включи в спринта.

Хаотичният спринт бе поведен от Роландс, но Демар успя да го изпревари с висока скорост. Суифт следваше плътно Демар и в крайна сметка остана точно зад него.

„Невероятно е. Има дни като този, в които всичко се получава, въпреки обичайните проблеми като това да паднеш в подножието на Кипреса“, сподели щастливият победите. „Станах световен шампион до 23 години в подобни условия след катастрофа. Щастлив съм да спечеля Милано – Сан Ремо. Това е голямо състезание и се провежда от повече от век. Невероятно е. Много щастлив съм.“

В състезанието имаше и българско участие в лицето на Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice), който успя да стигне до финала на тежкото състезание. Ники завърши 176-и от 180 завършили колоездачи с изоставане от 19:07 минути спрямо първия.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори