Елитни колоездачи се снимаха по бельо за благотворителен календар

Едни от най-добрите колоездачи в света се снимаха в календар, в който ги виждаме в необичайна светлина – като модели, облечени само по бельо.

Всичко това обаче е за благотворителност – средствата от продажбата на календара ще отидат за редица благотворителни каузи.

Сред снималите се за календара има колоездачи от много отбори, а сред най-известните имена са Алекс Даусет, Тейлър Фини, Йенс Фойгт и Томас Декер.

С част от средствата ще бъде спонсорирано женското колоездене. „С продължаващата нужда от увеличаване на имиджа на женското колоездене и сериозните дебати затова, помислих, че това е страхотен начин да включим някои от най-добрите мъже колоездачи в света и да покажем тяхната подкрепа“, обяснява създателката на календара Лора Флетчър.

Друга част пък ще подпомогне фондацията на Алекс Даусет за деца с хемофилия. „Това бе страхотен проект, в който да бъдеш замесен. Хубаво е да направим снимки без велосипеди и колоездачно облекло, а когато става дума затова, всички ние обичаме да правим малко по-безгрижни неща понякога“, споделя Даусет, чиято снимка е избрана за месец януари.

CYCalendar_6_FINALCOVER_1-2

Календарите вече са в продажба и дори можете да си поръчате за България като по този начин ще подпомогнете различните каузи. Цената е 10 паунда, а календарът можете да си купите оттук: http://www.athlonsport.co.uk/25926/products/pro-tour-pin-ups-2014-charity-calendar.aspx

Част от снимките можете да видите тук: http://www.cassettemedia.com/portfolios/calendar/

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори