Фрум и Уигинс не се впечатлиха от хакерските документи

Крис Фрум и Брадли Уигинс демонстрираха, че не са никак притеснени от разкритията на руската хакерска група Fancy Bear, която публикува документи, уличаващи 29 спортисти в приемане на непозволени средства, но с изричното съгласие на съответните федерации поради „терапевтични нужди“.

Във втората част от списъка са и имената на британските шампиони от Tour de France, които признаха за съществуването на документите, но заявиха, че това не е нещо ново.

От Sky също коментираха, че терапевтичното използване на въпросните вещества е било с позволението на лекари с цел лекуването на различни медицински състояния.

„Открито съм дискутирал моите случаи на използване за терапевтични нужди с медиите и нямам проблеми с изтеклата информация, което само потвърждава моите изявления“, заяви Фрум.

Брадли Уигинс коментира изтеклите документи чрез своя говорител, а мнението му бе подобно на това на Фрум: „Няма нищо ново тук. Всеки знае, че Брад страда от астма, неговото медицинско лечение е одобрено от британската федерация и UCI и както всеки атлет на TEAMGB, той следва правилата на WADA. Изтичането на тези записи е опит да се подкопае доверието към WADA, но това е нещо, с което те трябва да се справят.”

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори