GPS педали, свързани със смартфона, ще намират откраднотото ни колело

Кошмарът на всеки колоездач е да се върне на мястото, където е паркирал своя велосипед и да види разбита ключалка и никаква следа от любимия велосипед. Особено в България, за съжаление това е често срещана гледка.

По статистика едва 5% от откраднатите велосипеди в крайна сметка се връщат при собствениците си, но това може и да се промени скоро с изобретението на Connected Cycle – педали с GPS.

Преди време ви информирахме за нов велосипед, чиято седалка се превръща в заключалка и прави открадването му безсмислено. Ако обаче не искате да инвестирате в нов велосипед, това изобретение може да е отговорът.

Въпросните педали се поставят на вашия велосипед, след което се свързват с вашия смартфон чрез апликацията на Connected Cycle, която съвсем скоро ще бъде на разположение за сваляне за Iphone и Android.

connected-cycles-GPS-enabled-bicycle-pedal 2

Благодарение на нея и чрез педалите, можете да следите постоянно скоростта си, дистанцията, която изминавате и изгорените калории.

Особено ценното обаче е това, че педалите служат като средство за откриване на откраднато колело. Потребителите получават съобщение всеки път, когато велосипедът им е в движение. Картата на апликацията пък показва, къде се намира велосипедът в момента, което дава възможност да откриете откраднатото си колело.

Инсталацията на педалите е лесна и не изисква някакви инструменти, но пък премахването на педалите не е толкова просто и изисква специален код, който единствено собственикът на велосипеда притежава.

Друго умно допълнение е това, че педалите се зареждат сами, така че след като ги поставите, сами ще вършат своята работа.

Педалите ще се предлагат в пет различни цвята, но все още не е ясно, каква ще е цената им.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори