В Лондон – дават ти безплатно колело срещу реклама

В Лондон, а и като цяло на Острова, колоезденето бележи огромен бум в последните години. Наскоро сами се убедихме, че лондонските улици са пълни с колоездачи, а стоянките с велосипеди, отдавани под наем, доста често са напълно празни, тъй като всички колела са взети.

Затова и не се учудваме, че именно в английската столица е стартирала нова любопитна практика за отдаване на велосипеди.

За какво става дума? Напълно безплатно получаваш добре изглеждащ велосипед, а единствената ти задача е да го караш достатъчно често из лондонските улици, за да рекламираш марката, която спонсорира твоя велосипед.

Всеки байк е спонсориран от дадена марка, чиято цел е да се вижда из града чрез велосипедиста, който го кара. Така желаещите получават ново колело напълно безплатно за следващите 2 години, след което пък могат да го заменят с ново.

buzzbike 2

Единственото, което се изисква от кандидатите, е да изпълняват три условия:

– Да карат до работа средно по 12 дни в месеца.

– В дните, в които карат велосипеда, да го паркират в зони 1 и 2.

– Да свържат своя велосипед към апликацията на системата, за да споделят своето каране.

Велосипедите са шосейни, сингъл-спийд и изработени от Cooper. Решилите да се възползват от Buzzbike получават безплатна поддръжка и поправка, месечно чистене, заключвалка и съответната апликация.

От компанията обещават и че рекламодателите върху техните велосипеди ще бъдат единствено фирми, които те харесват и такива, които мислят за доброто на Лондон.

Проектът все още не е стартирал, а първите рекламни велосипеди ще бъдат на разположение през юни тази година.

10888372_1588482264703136_6792288194321030702_n

Със сигурност идеята звучи интересна и приложима дори у нас, така че ще следим с интерес случващото се с проекта.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори