Стартира бреветът „Три планини“

Автор: Цветан Близнаков

На 28 Август от 21:00 в Пловдив започва един от най-тежките бревети – SR600. Абривиатурата идва от Super Randonnée. Той се провежда по най-стръмните отсечки на Рила, Пирин и Родопа планина. Всеки завършил го успешно в контролното време от 52 часа ще може да бъде официално обявен за Супер Рандоньор.

Общата дължина е 607 км с 11127 м положителна денивелация, което го превръща в един от най-тежките в цял свят от този тип.

До момента има записани 15 колоездача и се очаква до началото на състезанието те да бъдат над 20.

Положителната страна на този супер маратон, освен приятната компания на останалите рандоньори е страхотната природа, на която ще са свидетели всички участници. Маршрутът минава по дефилето покрай Пещера и Батак, язовир Цигов чарк, Велинград, Юндола и Банско. Следва изкачване на хижа Вихрен на зазоряване с прекрасна гледка към околностите в началото на новия ден. След това минаване през красивото дефиле на река Места, изкачване към атрактивното село Рибново, преминаване през Огняново, познато с минералните си извори, след което следва потопяване в магическата Родопа планина. Там се преминава през Доспат, за да се стигне до Триградското ждрело за нощувка. Километрите дотам са 335.

На следващия ден красивите места се увеличават. Маршрутът минава през Широка лъка, Стойките, Смолян и Смилян, откъдето всеки може да се снабди с най-вкусния боб в света. След това обратно се заобикаля Пампорово и през Момчиловци и Баните се стига до „късметлийското“ Лъки. След него следва тежко изкачване на Кръстова гора. То е и последното изкачване преди самия край на бревета. Следват около 60 километри до един от най-красивите български градове – Пловдив.

Маршрутът с километрите и денивелация, както и линкове за навигация може да видите на този адрес:

http://www.openrunner.com/index.php?id=2267086

А на тази страница може да се запише всеки желаещ да участва като рандоньор или просто като турист без контролно време:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1h5SEEOa9iaiY-Ko3XDLaTLF2gRbZhGJVp9NYgtGVmVU/edit#gid=0

Снимка: erodopi.eu

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори