Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг от BG Urban  series 2016, организирано от Concept Creative, с помощта на община Плевен.

Близо 120 човека от цялата страна се включиха в първия кръг от Българските градски серии! Зрелищния турнир предизвика едни от най-добрите родни колоездачи в екстремно съревнование в сърцето на Плевен. Целта беше състезателите да се справят възможно най-бързо с преминаването по трасето, което включваше стълби, горска пътека, скокове и не малко места за яко въртене на педалите. Най-добро време за деня – 1:44.06 успя да постигне Стивиан Гатев, който въпреки скорошна контузия се справи блестящо и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка при мъжете. След него във временното класиране се наредиха Росен Ковачев и плевенчанина Боби Крумов.

Категориите в състезанието бяха 6: Деца, Жени,Твърдаци, Юноши (15-17), Мастър (30+) и Мъже (18+). При децата първи и втори станаха Йордан Анчев и Димитър Марчов, от отбора на Vivo, а третото място зае Станимир Георгиев.

деца

При жените челното място зае Виктория Генова, следвана от Маргарита Христова и Виктория Гончева.

жени

В категорията на твърдаците на стълбичката отново имаше двама представителя на отвор Vivo, Стефан Павлов и Александър Иванов, съответно на първо и трето място. Второто място беше заето от Димитър Николов.

30+

 

Младите таланти от категорията на юношите се представиха достойно, като някои от тях постигнаха времена по-добри и от тези на мъжете 18+. В категорията първи стана Теодор Мавродиев, следван от Денислав Ангелов и Калоян Кисьов.

юноши

При мастър 30+ на стълбичката се качиха, Димитър Гайдов, Петър Дойчев и Любомир Тодоров, съответно на първо, второ и трето място. Сконфузната ситуация, в която на стълбичката за Любомир Тодоров (по прякор Бирата) беше оставено шампанско вместо любимата му напитка, бързо беше замазана и пенливото вино бе заменено с метално кенче бира. 

твърдаци

В най-интересната категория мъже 18+ победител стана Стивиан Гатев, второ и трето място заеха Росен Ковачев и Боби Крумов. До последното спускане за деня не беше ясен победителят. Росен се представи зле на квалификациите, поради което беше един от първите, които стартира на финала. Въпреки това обаче той показа класата си и времето му остана непобедено до последното спускане на Стиви. Освен с другите награди, той си тръгна и със страхотен нов часовник от един от спонсорите.

мъже

Всички зрители на състезанието си тръгнаха с много положителни емоции благодарение на зрелищното каране на участниците, перфектната организация на събитието, липсата на сериозни инциденти, хубавото време в Плевен и празника на града. Петте дни работа по трасето от страна на Concept Creative бяха дали като резултат едно динамично трасе с разнообразни участъци.

Пълното класиране може да видите тук, а снимки от състезанието в нашата галерия.

Следващият кръг от сериите ще се проведе на 22-ти май в гр. Габрово, като Velocafe отново ще е медиен партньор на събитието.  

GABROVO POSTER 50x70_200br

Тази година победителите в сериите ще си тръгнат с паричен награден фонд от над 2000 лева, както и много предметни награди предоставени от спонсорите на събитието – БМВ България, Мегатайм ЕООД, Ram Bikes, магазин Drop IN Bike и Animal България.

Деница Дянкова
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори