15 причини да се срещаш с колоездач

Може и да сме субективни, но според нас, хората, каращи велосипеди, са най-готини във всякакъв смисъл и спор не може да има! Най-вероятно и вие сте на това мнение, но за допълнително потвърждение идва на помощ една любопитна статия, на която попаднахме. Тя е дело на сайт за запознанства на име eHarmony и е озаглавена „15 причини да се срещаш с колоездач”.

Ето ги и въпросните причини:

1. Две думи: шорти за колоездене.

2. Научно доказано: Колоездачите са готини. Изследване наскоро откри, че колоездачите, участвали на Тур дьо Франс, са считани за по-атрактивни от други спортисти, а най-добрите 10% от колоездачите са „около 25% по-атрактивни от най-слабите 10%”. Тоест – колкото си по-бърз, толкова си по-привлекателен.

3. Колоездачите са умни. Според друго изследване, повечето хора възприемат велосипедистите за 13% по-умни от обикновените хора.

4. Колоездачите са добри хора. Според същото изследване, колоездачите изглеждат с 10% по-щедри от хората, които не карат колело.

5. Твоят партньор ще бъде на разположение по-дълго. Смята се, че колоездачите живеят средно с 6.3 години повече от останалите.

6. Колоездачите са сръчни. След години на усъвършенстване на уменията по поддръжка на велосипеди, твоят приятел ще се справя добре и при оправянето на неща из вашия дом.

7. Хора на природата. Ако ви е писнало от хора, които обичат да си седят вкъщи, излизайте с колоездачи. Постоянно ще сте сред природата, а най-вероятно и ще попътувате доста.

8. Колоездачите са отдадени и не приемат загуба. Може пък това да се пренесе и в желанието им да имат успешна връзка.

9. Колоездачите не са мързеливи. Колоездачите са дисциплинирани и стриктни.

10. Колоездачите постоянно си поставят цели. Ако си търсите човек, който е целеустремен и мислещ за бъдещето, колоездачите са вашите хора.

11. Колоездачите имат страхотни близки до смъртта преживявания, които да разказват, което ги кара да отдават голямо значение на сигурността.

12. И ти можеш да започнеш да караш велосипед! Твоят партньор ще бъде много радостен, ако споделяш неговия/нейния ентусиазъм към колоезденето. Всъщност, цялото семейство може да кара колела заедно, ако стигнете до наследници.

13. Колоездачите не се разболяват. Според изследване от 2013-а на Националната веломрежа в САЩ, колоездачите ползват двойно по-малко болнични дни от своите колеги.

14. Колоездачите са по-разумни отколкото си мислите. Изследвания показват, че енергични упражнения като колоезденето повишават концентрацията и паметта като в същото време намаляват стреса и тревожността. Тоест – колелото е добро за мозъка.

15. Обичате планетата? Ами няма по-зелено транспортно средство от велосипеда!

1375762_167563423437685_1402518838_n

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори