Звездите на колоезденето се пробваха в сумото (видео)

В събота в Япония ще се проведе любопитно състезание по шосейно колоездене „Saitama Criterium by Le Tour de France“, в което звездите в спорта като Крис Фрум, Петер Саган и световния шампион Руи Коща ще опитат да направят истинско шоу за края на сезона.

Състезанието е опит за засилване на популярността на шосейното колоездене и на Тур дьо Франс в Япония, където колоезденето е свързвано най-вече с японската традиция кейрин, за която вече ви разказахме.

Надпреварата ще се проведе на 2.6-километровата писта в Сайтама и се състои от две различни състезания – едното ще бъде кейрин, а другото – традиционни 20 обиколки на пистата.

32-мата участници вече са в Япония и в петък бяха поканени на сумо демонстрация в местна гимназия.

След като наблюдаваха борците тийнейджъри в действия, Фрум, Саган, Руи Коща, Риблон и Марсел Кител дори се осмелиха да се включат в тренировката. Те си направиха кратки спаринг срещи с местните сумисти, а резултатът логично бе повече от комичен.

Убедете се сами:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори