Зимно байк спускане за Витоша Зимен Фест!

Уникално събитие ще отбележи второто издание на Витоша Зимен Фест, който предстои на 21 януари край х. Алеко, съобщава www.sofia2018.bg. За първи път в България ще бъде организирано зимно спускане с велосипеди върху сняг за време. Шоуто в планината ще започне точно в 12.00 ч. със старт на плаца през хижата, трасето ще е дълго 800 метра и ще завърши на долна станция на Романския лифт.

„Правим нещо ново и надявам се интересно както за участниците, така и за зрителите и гостите в планината. Искаме да създадем весело и приятно настроение, на тези които са излезли на чист въздух. Организацията е доста сложна, но вярвам, че заедно ще сторим нещо хубаво. Трасето ще има много виражи, скокчета и възможности за трикове, тъй че екшънът ще бъде гарантиран. Надявам се да се получи и подобна атракция да стане традиционна за планината и за Витоша Зимен Фест,“ заяви Даниел Ангелов, експерт от Консепт Криейтив.

Ангелов очаква засилен интерес към дебютното състезание. Досега предварително желание да стартират са заявили близо 60 колоездачи. Възрастовите групи ще бъдат за мъже, жени, юноши и ветерани. До няколко дни в сайта http://www.conceptcreative.org ще бъде отворен линк за записване на участниците.

Шоуто със снежното спускане на велосипедите ще допълни богатата програма, която организаторите са подготвили за второто издание на Витоша Зимен Фест. Предвидени са множество демонстрации, състезания, забавни игри и викторини. На Меча поляна ще бъде нареден паралелен слалом, по който децата да могат да изпробват уменията си. Ски-учители от “Витоша ски” ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Наред с надпреварата по ски-бягане, всеки ще може да се пробва безплатно с „писалките“ и да получи уроци от специалист. Състезанието по ски-алпинизъм ще е по трасе от долна до горна станции покрай лифта за писта Витошко лале, като тази година изпитанията се увеличават – ще има и скоростно изкачване и индивидуално, които ще бъдат валидни за контролни при определяне на националните отбори.

На Меча поляна са предвидени много игри, планинарски песни и конкурси: за направа на снежна фигура, за най-атрактивен карнавален костюм и визия, за най-голяма снежна топка, теглене на въже и др. Ски-учители ще направят снежно шоу с борд и ски трикове. Фестът включва още планинарски песни и танци на импровизираната сцена.

Празникът е насрочен за 21 януари, събота, от 11 ч. на Меча поляна, в близост до х. Алеко. София2018 се включва за втори път в отбелязването на Световния ден на снега с организирането на Витоша Зимен Фест. Организатори на феста, наред с Фондация София – Европейска столица на спорта, са Столична Община, БФ ски, Витоша ски АД, Сдружение „Маратон”, БКС, Българска федерация по катерене и алпинизъм.

Деня на снега се чества в 42 държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления. Тази зима очакваните участници са над 800 000.

Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове. Глобалната инициатива се организира за шести път и обединява над 500 празнични, спортни и забавни събитията в световноизвестни зимни центрове.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори