Как премина Зеления маратон край Аладжа манастир

На 20-ти септември (неделя) в района на Аладжа манастир се проведе първото издание на „ЗЕЛЕН МАРАТОН“ – новото предизвикателство, което Велоклуб „УСТРЕМ“ отправи към всички, които обичат да бягат или карат велосипед сред природата.

Събитието бе насочено към любителите и в него взеха участие 163-ма души, които се състезаваха в дисциплините: планинско колоездене – 10, 20 и 40 км.; горско бягане – 10 и 20 км.;  дуатлон – 20 км. колездене + 10 км. бягане.

USTREM014441_small

Базовия лагер бе на голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир, а трасетата по горските пътища и пътеки в Природен парк „Златни пясъци“. Идеята на събитието е да промотира спортовете свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза – 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.

USTREM014483_small

Още в 8:00 часа голямата поляна беше пълна с хора, а участниците бяха дошли от периметъра София – Бургас и Русе-Чепеларе. Всички получиха подаръци и сувенири още при записването си, а на финала ги очакваше медал за завършено състезание и добър награден фонд за класиралите се в първите места. Стартовете бяха два – първи за велосипедистите и дуатлонците и втори за бегачите.

На около 4 км. от старта рояк стършели нападна състезателите. Резултатът беше 31 ужилени. Някои от тях с над 20 ужилвания. Благодарение на своевременната реакция на осигуряващия медицински екип и организаторите, бе оказана медицинска помощ на място, за което бяха извикани допълнителни медицински екипи. 22-ма бяха откарани в токсикологията на Военна болница за консултация и лечение, а много от тях след това върнати на поляната.

Всичко това не успя да попречи на останалите участници да се състезават до край по някои от най-красивите трасета в района на Варна, а след това да участват в забавленията и игрите на поляната. Събитието се състоя с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от Европейската седмица на спорта. Партньори и спонсори на събитието: Община Варна, TaxBack, Хармоника, Lagarde, Fit & Shape, Веломагазин „УСТРЕМ“, GreatWall, БЧК, ТД „Родни балкани“, Sky Pictures Bulgaria, PowerJump и др.

USTREM014831-1_small

USTREM014809_small

Можете да видите видео клип от него, заснет дрон ето тук: 

Информация – Велоклуб „Устрем“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори