Запечатаха офисите на Българския колоездачен съюз заради дългове

 

За съжаление положението във федерацията по колоездене става все по-лошо, въпреки смяната на ръководството…

От прес съобщение до медиите става ясно, че офисите на БКС са били запечатани заради неизплатени задължение към Национална спортна база. Хаосът е пълен, предстоящите състезания почти сигурно няма да се проведат, а дори има опасност да пропадне и Обиколката на България.

Проблемът отново идва от старото ръководство, което прави всичко възможно да пречи на екипа около председателя Евгений Димитров. Новото ръководство бе избрано на Общото събрание на 14 март. Засега обаче единствено клуб „Лястовица“ (Казанлък) оспорва избора и това е причината новите шефове на федерацията да не могат да започнат работа по изчистването на натрупаните дългове. Законно избраният нов Управителен съвет е сезирал прокуратурата и съда заради липсата на желание от страната на старото ръководство да се оттегли.

Прочетете цялото прес съобщение:

Вчера следобед (03.06.2014 г.), със заповед на министъра на младежта и спорта Мариана Георгиева, бяха запечатани офисите на Българския колоездачен съюз (БКС), които се намират в столичния колодрум в Борисовата градина.

Причина за тази крайна мярка е неизпълнението на задължения към Национална спортна база (НСБ) на стойност 75 800 лева. Към момента липсва дори и договор с НСБ за преоддаване на помещенията. Вчера сутринта, на среща с новото ръководство на Съюза, министър Георгиева е разпоредила незабавна ревизия на федерацията.

Хаосът е пълен, като планираният за този уикенд (7-8 юни) Държавен личен отборен шампионат, които трябва да се проведе в Нова Загора, почти сигурно няма да се състои. Колоездачният съюз дължи пари на МВР Сливен за охраната на състезанието през 2013, както и за гарантирането на сигурността по време на миналогодишната Обиколка на България, когато етапите са били на територията на общината.

Със сигурност пропада и колоездачната надпревара от София до Варна, която трябваше да се проведе на 15 юни. Под сериозна въпросителна е и провеждането на традиционната Обиколка на България, като почти сигурно един от основните спонсори (Аурубис) няма да помага през тази година.

Друг проблем пред новото ръководство на БКС е отказа на Съдийската колегия да обезпечава със съдийски състави шампионатите от Републиканския спортен календар. Официалните лица, без които не може да се проведе състезание,  също имат да получават сериозна сума за 2013 година.

Новото ръководство, с председател Евгений Димитров, беше избрано на Общо събраните на БКС, проведено на 14.03.2014 година. Засега обаче единствено клуб „Лястовица“ (Казанлък) оспорва избора и това е причината новите шефове на федерацията да не могат да започнат работа по изчистването на натрупаните дългове. Законно избраният нов Управителен съвет е сезирал прокуратурата и съда заради липсата на желание от страната на старото ръководство да се оттегли. 

photo_2

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори