Закриване на активния сезон на бреветите тази събота

На 30 септември 2017г. ще се проведе бревет “Тракийски царе” 200км, с който се закрива активният сезон за бреветите. Което по никакъв начин, обаче не означава, че до пролетта няма да се провеждат такива. Те продължават по всички краища на България, но до пролетта всички ще са само с 200-километрови дистанции.

Новото в бревета тази събота е, че началото е с нов маршрут, който е ползван преди повече от 15 години при първите издания.

Машрутът е Сливенски минерални бани – Сливен – Бяла – Твърдица – Казанлък – Ст.Загора – Омега
203 км /1493 м изкачване/ за 13.30 часа, Старт: 30 септември – събота, 7:00 ч.

Вече са се записали почти 100 участника. Вклкючете се, за да се подобри рекорда по стартирали колоездачи на бревет в България.

Повече информация можете да намерите във Фейсбук събитието:
https://www.facebook.com/events/268606276985443/

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори