Първият за 2017 бревет „Загоре 200“ ще бъде на 14 януари

Най-лекият и бутиков бревет в календара на Българска Федерация по Туризъм откъм денивелация ще се проведе в началото на новата 2017 година.

Маршрут: Сливен – Твърдица – Казанлък – Загоре – Раднево – Н.Загора – Сливен
206 км за 13.30 часа, 947 м обща денивелация

Ще се използва новогодишния обърнат маршрут с цел избягване на заледяване, мъгла и кални участъци.
Промяната се състои на първо място: в обръщане на посоката и преминаване първо – по новия и стария подбалкански път през Твърдица за Казанлък, където е първата основна часова контрола. Така втората основна контрола в Загоре идва след изминаване на почти две трети от маршрута. Връщането през Раднево е по главните пътища към и след Нова Загора, което предполага по-голяма вероятност да са сухи и чисти, с многобройни възможности за почивка и хапване. С така направените промени, трасето е с почти 100 м „по-ниско” и се потвърждава като най-леко от календара – изключително подходящо за сезона и като встъпително за новата година.

Този бревет става все по-желан и посещаван, дори когато метеорологичните условия не са най-добрите за колоездене. Теренът е изключително равен и приятен за колоездене.

Маршрут: http://www.openrunner.com/index.php?id=%204397544

За записване: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1xoie_hfKyGV1160DzmCU2Bh723if537U9ZHYJs9ddVk/edit#gid=0

Наредба за провеждане на бревета: https://drive.google.com/file/d/0BywlnOEPPleEalRObHhYeDdISmM/view

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори