„Заедно е весело“ – първи велокарнавал в София

Интересно вело събития ни очаква в София в края на септември. Става дума за първия Велокарнавал в столицата, който ще бъде част от Европейската седмица на мобилността. Велокарнавалът ще премине по два маршрута през паркове и велоалеи.

Ето и още подробности от организаторите:

Първият Велокарнавал на София се задава с пълна сила тази есен.

В края на Европейската седмица на мобилността, Велокарнавалът ще завладее София като премине по два маршрута през паркове и велоалеи в столицата.

Присъединете се към нас на една от двете сборни локации – „Западен парк” или „Зоопарк София”, за да преминем заедно с всички участници по карнавалните маршрути. Двете групи ще бъдат съпроводени от музикални платформи, теглени от колела, докато не достигнат крайната точка – Княжевската градина (Паметник на Съветската армия), където ще се състои кулминацията на празненството.

Карнавалът започва още на сборните локации с мини събитие. Там ще има много музика, карнавална украса, бои за лице, за да се разкрасим като за истински карнавал, карнавални ленти, балони. Ще бъде организирано и безплатно обучение за безопасно придвижване с велосипед в града.

На същинското място на събитието пък, ще бъде организиран конкурс за карнавални костюми. За целта всеки ще може да изработи своята премяна в работилниците за карнавални костюми или да намери своя в щандовете за костюми.

Тъй като карнавалът на първо място е велосипеден, ще има детски състезания за много малки деца до 4 години, семейни състезания по трасе за време и майсторски изпълнения на въздушна възглавница. Различни интересни колелета ще бъдат на разположение за тест.

Програма:

10:00 – 11:30 – събиране на определените места;
10:30 – 11:30 – мини карнавално събитие на сборните пунктове;
11:30 – 12:30 – карнавално шествие от началните точки до Княжевската градина;
13:00 – 14:00 – време за подготовка на костюми, музика и забавление;
14:00 – 15:00 – карнавален конкурс за костюми;
12:30 – 21:00 – музика, празненства, състезания, настроение – Велокарнавал;

Велокарнавалът ще бъде част и от второто издание на Extreme FEST. SOFIA 2016, който ще се проведе от 23-и до 25-и септември на територията на Княжевската градина.

Велокарнавалът се организира от Инициативен комитет „София 2018“ и списание 360° (http://www.360mag.bg/) и целта му е да се превърне в ежегодно, традиционно събитие, което да внесе колорит и повече възможности за спорт в живота на София.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори