Забраниха на Джокович да кара колело из Уимбълдън

Световният №1 в тениса Новак Джокович има доста любопитен проблем по време на най-големия турнир през годината Уимбълдън, който стартира в понеделник.

Сърбинът е получил забрана да кара колело из тенис комплекса на „Ол Инглънд Клъб“, след като почти не се е сблъскал с превозно средство за доставки.

Джокович е безспорно най-добрият в света на тениса в момента, а в същото време е запален колоездач, с което допълнително печели нашите симпатии.

За негово съжаление обаче поне до края на турнира Ноле няма да може да практикува колоездене, след като е получил забрана от официално лице от тенис клуба.

Джокович обичал да кара около комплекса за подпомагане на физическите му тренировки, използвайки няколкото изкачвания. Той обаче е получил забрана да кара колело като според официалните лица на турнира това е заради неговата собствена безопасност.

Според „Дейли Мейл“ Джокович е бил доста недоволен от решението, тъй като не е нарушил никакви правила. Говорител на Уимбълдън обаче уточни, че колоезденето по време или преди старта на турнира от Големия шлем не се окуражава.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори