За първи път – мъжете ще участват на Европейското по колоездене на шосе

Винченцо Нибали, Филип Жилбер, Фабио Ару и Алберто Контадор се очаква да стартират в първенството на Стария континент, което ще се проведе в Ница между 14 и 18 септември.

За първи път в историята, Европейското първенство по колоездене на шосе ще бъде отворено и за състезателите в категория мъже елит, а именно най-добрите в спорта.

Винченцо Нибали, Филип Жилбер, Фабио Ару и Алберто Контадор се очаква да стартират в първенството на Стария континент, което ще се проведе в Ница между 14 и 18 септември. За момента нямаме информация за българско участие в надпреварата, но съвсем логично е такова да има.

Европейският шампионат стартира своята история от 1995 година, но до момента бе предназначено за младежите и мъжете до 23 години. Преди предпоследния етап на Париж-Ница обаче бе обявено, че в програмата ще бъдат включени общ старт за мъже, както и бягане по часовник. Състезанията са под егидата на Европейския колоездачен съюз, а организатор е организаторът на Тур дьо Франс ASO. Ще има и състезания при жените.

Часовникът при мъжете е насрочен за 15 септември с дължина 37 км, а общият старт за 18 септември и ще бъде дълъг 215 км.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори