Университетът в Йорк ще строи велодром за 1 милион паунда

Английският град Йорк, откъдето ще стартира етап в Тур дьо Франс 2014, има сериозни планове да построи открит велодром на стоЯйност 1 милион паунда.

Очаква се да бъде изградено 250-метрово трасе (олимпийската дистанция) за пистово колоездене в спортното селище на Университета на Йорк в югоизточниците покрайнини на града, който е известен с любовта си към колоезденето. От университета вече преговарят с Британския колоездачен съюз за възможности за финансиране.

Надеждите са откритата писта да бъде готова за ползване от гражданите преди края на 2014, годината, в която градът посреща старта на втория етап в Тур дьо Франс.

Джон Милс, мениджър развитие към Британското колоездене, сподели наскоро пред BikeRadar, че федерацията е получила 7 милиона паунда правителствени пари, с които има задача да създаде колоездачни съоражения през следващите 4 години.

„Когато уговорим това с местните власти и с партньорско финансиране, очакваме да успеем да построим 33 нови колоездачни съоражения“, споделя Милс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори