Абсалон влезе в историята на Световната купа по крос-кънтри

През уикенда в Албщат (Германия) се проведе четвъртия кръг от Световната купа по крос-кънтри, а състезанието ще се запомни с историческото постижение на Жулиен Абсалон. Французинът се превърна в първия колоездач, който печели 29 победи в най-елитната крос-кънтри надпревара.

Абсалон спечели на едно от любимите си трасета, показвайки сериозна доминация и по този начин записа третия си успех от началото на сезона. Световният шампион Нино Шуртер атакува още в първата обиколка, а само Абсалон успя да остане близо до него. Малко след това към тях се присъединиха Фабиан Жигер и Максим Марот, но Абсалон продължи с високо темпо и скоро Шуртер и Марот изостанаха, а Жигер издържа само още една обиколка.

P-20140601-00255_News

Така Абсалон в крайна сметка спечели с повече от минута. Шуртер все пак стигна до второто място, следван от Стефан Темпиер.

P-20140601-00254_News

Така Абсалон вече води убедително в класирането, с 890 точки срещу 580 за Шуртер. Даниел МакКонъл е трети с 530.
При жените триумфът отново бе за Франция. Младата Феран Прево смачка конкуренцията, печелейки с почти 3 минути като по този начин демонстрира, че успехът й в Нове Место преди седмица не е бил случайност. Рита Дале Флеся завърши втора, а Йоланда Неф се пребори за третата позиция, което й бе достатъчно, за да запази първо място в генералното класиране.

Запис на състезанията при мъжете и жените вижте ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори