XCO София – призьори, впечатления и снимки

Изминалият уикенд беше един от най-горещите през това лято, но това не попречи на провеждането на едно уникално състезание по планинско колоездене в центъра на София. XCO София беше организирано от Concept Creative с подкрепата на Столична община. Въпреки жегата, доста хора се събраха да участват в любопитната надпревара, включително и голям брой подрастващи деца, за някои от които това бе първо състезание с колела.

Стартовата зона беше разположена в близост до централния вход на парка, където бяха разположени и шатрите на екипите. На място можеше да се пробват моделите на RAM bikes или да се почерпите с безплатни напитки.

 

IMG_5519

 

Трасето представляваше смесица от всички интересни места за каране из парка, включително и виражите под американското посолство. Като цяло трасето не представляваше такава пречка, колкото жегата, но все пак си имаше и трудни участъци.

IMG_5554

Състезанието приключи успешно за повечето състезатели, но имаше и такива, които предпочетоха здравето си пред състезанието и се отказаха преди финиша, което при температура от 35 градуса си е разбираемо. Други пък бяха дисквалифицирани, защото минаха по преки пътища и не спазиха очертанията на трасето.

IMG_5602

След състезанието имаше и демонстрация на траял колела. Момчетата показваха големи умения над колелото като прескачаха публиката и други препятствия.

IMG_5639

След демонстрацията дойде ред да се наградят заслужилите. При най-малките победител стана Евгени Войнов от Drag Zone Racing.

При юношите имаше само двама на подиума от 6 започнали състезанието. Първи бе Симон Дойчинов, следван от Гоерги Костов. Двама не успяха да финишират, а други двама бяха дисквалифицирани, затова бе и малкият брой на подиума.

При жените спечели Кети Георгиева, следвана от Мария Боянова и Мария Василева.

IMG_5669

Титлата при мъже „Хоби” взе Добрин Добрев. Второ място зае Александър Кръстев, а Людмил Иванов се класира трети.

IMG_5691

Най-бързо време за деня даде Антон Настев от RAM Bikes, който е и победител в категория „Про”. На второ място се класира Жеко Стойчев от Зелен Път, а третата позиция бе за Валентин Борисов.

IMG_5695

Автор: Иво Милев

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори