Информация за XCO Байк Къп Пампорово 2014

 

На 20 и 21 юни в Пампорово ще се проведе Pamporovo Bike Cup 2014, а в рамките на надпреварата страната ни за първи път ще е домакин на крос-кънтри състезание от клас 1 на Международния колоездачен съюз.

Затова бързаме да ви представим информацията за XCO Байк Къп Пампорово 2014 от организаторите Concept Creative:

По-малко от месец остава до началото на първото в историята на страната ни крос-кънтри състезание от престижния клас 1 на Международния колоездачен съюз! Събитието ще се проведе на 20-21 юни в курорта Пампорово и се очаква да предизвика интереса както на родните, така и много чуждестранни състезатели.

До този момент има изпратени запитвания от Турската, Гръцката, Израелската и Кипърската колоездачни федерации, издават организаторите от Concept Creative.

Състезателите ще бъдат разделени в няколко отделни категории:

– UCI Мъже Елит – само за състезатели притежаващи състезателни лицензи, първите 15 в класирането ще получат точки за световната ранглиста и примамлив паричен награден фонд от над 3700 лева

–  3 отворени категории  – Юноши 15+, Жени 15+ и Мастърс 30+, в които могат да се включат всички

??????????????????????

Трасето на надпреварата, с което ще трябва да се преборят участниците е с обща дължина 4260 метра и 159 метра денивелация, като всички състезатели ще трябва да направят определен брой обиколки в зависимост от категорията в която се състезават.

??????????????????????

Интересна информация за трасето е, че тази година, домакините от Вело Парк Пампорово са изградили изцяло нов участък за изкачване, с който трасето е изключително разнообразно и интересно, не само за състезателите, но и за публиката, която ще има пряка видимост от финалната зона почти през цялото време на изкачването.

Предварителната онлайн регистрацията за участие вече е отворена и ще бъде активна до 19-ти юни. Всеки който иска да се запише за участие може да го направи, като попълни коректно регистрационната форма тук.

??????????????????????

Състезанието ще се проведе с подкрепата на Община Смолян, Пампорово АД, тонизираща напитка Gatorade, Магазини Drag Zone, Schwalbe, Teva, Гармин България и Roobar.

Подробна техническа спецификация на състезанието можете да видите тук

Допълнителна информация очаквайте до дни, а за да не изпуснете нещо следете и нашата фейсбук страница.

 

Програма:

19 Юни / Четвъртък 
10:00 – 18:00 Оглед на трасето
16:00 – 19:00 Регистрация
20 Юни / Петък 
09:30 – 17:00 Регистрации
09:30 – 17:00 Тренировки
18:00 – Техническа конференция (в хотел Перелик)
21 Юни / Събота 
09:00 – 10:30 Регистрация
09:30 – 12:00 Тренировки
13:00 – 16:00 Финали*
*Церемония по награждаването – 30 минути след финалите

За всякакви допълнителни въпроси можете да се свържете с нас тук

??????????????????????

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори