Световно първенство на писта, ден 4: Титли за Фогел, Буда и Кюр (видео)

Нови три титли бяха разпределени в четвъртия ден на Световното първенство по колоездене на писта в Кали, Колумбия. Те бяха спечелени от Кристина Фогел, Тома Буда и Ейми Кюр.

Спринт (жени)

Кристина Фогел короняса перфектния си сезон с втора световна титла и първа индивидуално. След успеха в отборния спринт с Мириам Велте, Фогел бе над всички и в същата дисциплина по единично като просто бе твърде добра за всички останали. От Китай идваше най-голямата конкуренция на германката, но двете представителки на азиатската държава Тианши Жонг и Джунхонг Лин останаха втора и трета.

Омниум (мъже)

На едва 20 години, Тома Буда показа, че в пистовото колоездене няма тайни за него. Французинът завоюва титлата на планетата в омниум. Той бе десети в „летящата обиколка“, спечели състезанието по точки и елиминациите, финишира седми в преследването, втори в скрач и трета на километър. По този начин Буда се оказа недостижим за своите съперници. Той събра 24 точки, с 4 по-малко от втория Тим Велт (Холандия). Руснакът Виктор Манаков взе бронз с 32 точки.

Състезание по точки (жени)

21-годишната Ейми Кюр е новата световна шампионка в надпреварата по точки. Австралийката завърши с 38 точки, побеждавайки германката Щефани Пол с 3 точки и канадката Жасмин Глесер с 6.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори