Световно първенство на писта, ден 3: Триумф за Первис, Розуел и Колумбия

 

Третият ден на Световното първенство на писта в Кали се оказа щастлив за домакините, които спечелиха първият си златен медал. Той дойде благодарение на Едвин Авила Вегенас в състезанието по точки. Бяха определени и още двама световни шампиони – Франсоа Первис в километъра и Джоана Розуел в женското преследване.

Километър (мъже)

Франсоа Первис продължава по график своя план за 3 световни титли в Кали. 24 часа, след като спечели в кейрин, французинът запази и световната си титла на километъра. Первис записа време 59.385, побеждавайки германеца Йоахим Айлерс (59.984) и новозеландеца Симон ван Фелхофен (1:00.518).

Преследване (жени)

След като спечели световната титла в отборното преследване, Джоана Розуел направи това и в индивидуалното състезание. На финала тя победи защитаващата титлата си американка Сара Хамър. Великобританката спечели финала с 3:30.318, а Хамър се задоволи със среброто с 3:31.545. Австралийката Ейми Кюр е трета с 3.26.174.

Страници: 1 2

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори