BMC отново е световен шампион в отборния часовник

BMC спечели втора поредна световна титла в отборното бягане по часовник в неделя. Американският тим се справи в битката с Etixx-QuickStep, Orica-GreenEdge и Movistar за радост на феновете на колоезденето в Ричмънд, където се провежда шампионата на планетата.

BMC бе най-бързият отбор на всяко едно от трите междинни времена, а в крайна сметка даде и най-доброто време, с 11 секунди по-бързо от това на Etixx-QuickStep и на 30 секунди по-бързо от това на бронзовия тим на Movistar.

Големият губещ бе Tinkoff-Saxo. Майкъл Роджърс и Майкъл Валгрен катастрофираха преди втоия чекпойнт, което накара отборът да спре и да се регрупира като в крайна сметка руският тим завърши последен, на повече от 8 минути зад победителите.

BMC нямаше такива проблеми и мина перфектно по дългото 38.8 км трасе, Etixx постепенно намаляваше пасива си, но не успя да се противопостави на времето на BMC.

Най-голямата радост за местните фенове бе присъствието в тима на победителите на американеца Тейлър Фини, а освен него златни медали завоюваха Роън Денис, Силван Дилие, Щефан Кюнг, Даниел Ос и Мануел Кинзато.

В битката за бронза между Movistar и Orica, австралийският тим започна мощно, но постепенно намали темпото си, докато испанците бяха на обратния полюс – шести на първия чекпойнт, след което четвърти и трети, за да завършът с бронзовите медали.

Най-добрият континентален отбор бе Optum Pro Cycling, който зададе стандартите за първите отбори преди Topsport Vlaanderen да поеме лидерството. Първият отбор от Световния тур бе IAM Cycling, който очаквано даде най-доброто време до момента, след което то бе подобрявано от LottoNL-Jumbo, Giant-Alpecin, Movistar, Etixx, за да дойде времето на BMC.

При дамите Velocio-SRAM спечели четвърта поредна титла в отборния часовник, а топ 3 допълниха Boels Dolmans и Rabo Liv.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори