Изненадващи победители в спускането в Питърмарицбърг

Сезонът в планинското колоездене започна с първия кръг от Световната купа, който се проведе в Питърмарицбърг. Шоуто стартира със спускането при жените и мъжете, където станахме свидетели на изненадващи победители.

Големият герой се казва Арън Гуин, който след разочароващата 2013 година, успя да сюрпризира всички и да спечели състезанието. Той бе най-бърз в квалификациите и успя да пренесе добрата си форма и на финалите в събота, давайки с 2 секунди по-добро време от втория Мик Хана. Местният герой Грег Минар оформи тройката, изпреварвайки Лоик Бруни и Трой Броснън.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

„Просто съм щастлив. Тази година състезанието беше страхотно. Трасето бе добро, феновете, както винаги, бяха страхотни! Обичам да карам тук!“, сподели емоционалният победител след състезанието.

Хана държеше първото място в по-голямата част от състезанието. Минар бе по-бърз в първите две секции, но бавната последна му струваше скъпо и той остана зад Мик. Гуин обаче направи перфектно спускане и се превърна в единствения състезател с време под 4 минути, оставяйки Хана и Минар зад себе си.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

При жените първа победа в Световната купа записа Манон Карпентър, която бе най-бърза и в квалификациите, и във финала. Рейчъл Атертън се пребори с вирус и успя да стигне до второто място. Емелин Раго пък направи грешка в края на своето спускане, но все пак успя да даде трето най-добро време.

ВИДЕО с най-интересните моменти от състезанията вижте ТУК!

ВИДЕО с пълен запис на състезанията по спускане вижте ТУК!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори