Зрелищен байк екшън по снежните писти на Пампорово-Мечи чал през уикенда

Седмото поредно издание на уникалната зимна вело надпревара – Winter Bike Duel, ще се проведе този уикенд в Пампорово-Мечи чал. По традиция събитието предизвиква някои от най-добрите родни състезатели в опорвана битка по снежните писти.

Тази година домакин на събитието за първи път ще бъде Чепеларе, а зрелищното снежно трасе ще бъде изградено в долната част на ски писта Мечи чал. През този сезон за първи път двете ски зони работят заедно, а добрите новини за всички любители на планинското колоездене са, че това ще се случи и през лятото!

Трасето за състезанието ще бъде доста интересно като ще включва няколко големи скока, виражи и стръмни снежни участъци. Арената за състезанието е така позиционирана, че публиката ще може спокойно да наблюдава атрактивните сблъсъци между колоездачите, а организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово призовават всички гости на Пампорово – Мечи чал и жители на Чепеларе да заповядат на място и да бъдат част от това уникално събитие.

До момента за участие има записани близо 50 състезатели от цялата страна, както и няколко представителя на съседна Македония, а регистрацията все още е отворена и всеки, който иска може да се включи. Участниците в надпреварата ще бъдат разделени в три основни категории – юноши 16-17, мъже 18+ и жени.

Победителите в състезанието ще получат парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – BMW България, Анимал и Пампорово АД. Специално за всички присъстващи на място ще бъде обособена зона с безплатни топли напитки, а за да бъдат заредени всички с енергия ще се грижи екипът на Monster Energy.­

По случай официалното обединение на Пампорово и Чепеларе през лятото, от Пампорово АД ще зарадват победителят при мъжете със страхотна награда, а именно сезонна лифт карта за най-големия летен парк на Балканите и региона.

Winter Bike Duel ще даде старт на състезателен сезон 2017, които се очертава да бъде изключително интересен и много натоварен.

Програма:

31.03 | Петък
18:00 – 20:00 – Регистрация / хотел Орловец/
21:30 – Wellcome Party

1.04 | Събота
10:00 – 14:00 Регистрация
10:30 – 15:30 – Тренировки

02.04 | Неделя
10:00 – 11:00 Тренировки /по едно тренировъчно спускане на състезател/
11:30 Квалификация
14:00 – Финали
Награждаване

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори