Брадли Уигинс спечели Обиколката на Британия

Брадли Уигинс (Sky) спечели Обиколката на Британия! Шампионът в Тур дьо Франс 2012 бе лидер през почти цялото състезание, а в последния етап не допусна изненада, за да се поздрави с първото място в генералното класиране на родния си тур.

Неговият сънародник Марк Кавендиш (Omega Pharma Quickstep) спечели финалния етап по улиците на Лондон, а тройката допълниха Сам Бенет (An Post-Chainreaction) и Елиа Вивиани (Cannondale Pro Cycling)

Кавендиш завоюва победата със спринт в последните няколкостотин метра след перфектно извеждане от страна на съотборника му Алесандро Петаки и така спечели трети етап в тазгодишната Обиколка на Британия.

Брадли Уигинс завърши спокойно в основната група и запази първото си място. „Най-вече, това е просто успокоение“, заяви Уигинс след финала. „Беше преднина от само 26 секунди, така че катастрофа в последните 3км…и всички тези малки неща. Просто беше облекчение. От момента, в който спечелих часовника, мислех, че мога да спечеля генералното класиране, но в нито един момент това не бе сигурно.“

Втори в генералното класиране завърши Мартин Елмигер (IAM Cycling) на 26 секунди, а Саймън Йетс (Великобритания) е трети на 1:03 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори