Брадли Уигинс сменя колоезденето със ски скокове

Наскоро оттеглилият се от колоезденето Брадли Уигинс ще замени велодрома за шанцата за ски скокове. Причината е участие на олимпийския шампион в британското телевизионно шоу „Скокът“, а новината бе съобщена от създателите на шоуто.

36-годишният Уигинс ще заеме мястото на други британски спортни величия като Стив Редгрейв (гребане), Бет Туедъл (гимнастика) и Ребека Адлингтън (плуване), които напуснаха шоуто с контузии.

Петкратният олимпийски шампион, който през 2012 се превърна в първия британски победител в Тур дьо Франс, е опитен скиор и сподели, че очаква с нетърпение предизвикателството да се научи да скача със ски.

„Ските са голяма моя страст. Смесица между това и другите имена, включили се тази година, ме накара да се съглася“, казва Уигинс в прес съобщението.

„Виждам това като спортно предизвикателство и искам да отида и да спечеля. Просто не ме наричайте знаменитост.“

Други участници в програмата са бившият английски футболист Роби Фаулър, бившият капитан на Англия по ръгби Джейсън Робинсън и олимпийския гимнастик Луис Смит.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори