Уигинс се приближи до победата в Британия, етапен успех за Йетс

Саймън Йетс спечели шестия етап на Обиколката на Британия, след като бе най-бърз в първия финал на изкачване в историята на състезанието. Йетс се отскубна от групата на златната фланелка 200 метра преди финала, за да завърши първи, а в същото време Брадли Уигинс запази лидерството в генералното класиране.

В Хейтър, 21-годишният Йетс даде ново доказателство за огромния си потенциал като се отскубна от елитна група, включваща Уигинс и Наиро Кинтана (Movistar), за да стигне до победата, с 2 секунди пред втория Мартин Елмигер (IAM Cycling) и третия Давид Лопес (Sky).

„Това е една от най-добрите ми победи. Да спечелиш етап в националния си тур в тази компания, не може да получиш много повече“, заяви щастливият победител. „Знаех, че имам добър шанс, но не вярвах истински преди да се приближим до финиша.“

Уигинс и Китана завършиха на 10 секунди зад победителя. Иън Станард (Sky) не успя да завърши с основната група и така изпадна от тройката в генералното класиране. Втори вече е Елмигер с 32 секунди изоставане, а Йетс е трети на 1:06 минути.

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори