Уигинс призна, че Фрум заслужава да води Sky на Тур дьо Франс 2014

Брадли Уигинс от състава на Sky даде интересно интервю, в което сподели, че да пропусне тазгодишното издание на Тур дьо Франс е било „най-доброто нещо“ и в същото време призна, че шампионът Крис Фрум заслужава да бъде лидер на отбора и през следващата година.

Както е известно, Уигинс пропусна Тура заради контузия и така нямаше възможност да защити титлата си от 2012 година. В негово отсъствие пък Фрум се представи великолепно и премаза конкуренцията, с което според Уигинс си е заслужил да поведе Sky през следващия юли.

„Мисля, че той си заслужи правото да води отбора отново следващата година и да го направи отново“, заяви Уигинс пред BBC. “Започнвайки, той несъмнено бе фаворитът. Виждайки какво прави, водейки Тура, това просто беше просто демонстрация на това, което правеше цяла година. И той го направи, беше невероятно. Отборът показа, че не се нуждаеше от мен. Те свършиха работата.“

В момента Уигинс участва в Енеко Тур, неговото второ състезание след завръщането, а основната му цел до края на сезона е да спечели световната титла по часовник. „Да носиш допълнително тегло е тежко, но когато веднъж участваш в часовника и спечелиш с минута – това се отплаща“, обясни Уигинс, имайки предвид спечеления етап по часовник в Обиколката на Полша.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори