Брадли Уигинс – лидер в Обиколката на Британия след победа в часовника

Сър Бадли Уигинс (Sky) поведе в генералното класиране на Обиколката на Британия след страхотно представяне, донесло му първото място в състезанието по часовник в третия етап.

33-годишният колоездач бе единственият, който успя да премине 16-километровото трасе около Кноусли Сафари Парк за под 20 минути, спирайки хронометъра на 19 минути и 54 секунди – за 32 секунди по-бързо от най-близкото време до неговото.

Съотборникът и сънародник на Уигинс Иан Станард даде второто най-добро време и така донесе двойна победа за Англия и Sky. Призовата тройка допълни новозеландецът Джак Баур на 42 секунди.

С тази победа Уигинс оглави генералното класиране, а Станард се изкачи на второ място с 33 секунди зад него. Мартин Елмигер (IAM Cycling) е трети с пасив от 48 секунди.

„Не мога да ви кажа колко пъти съм бил по това трасе“, заяви след успеха шампионът от Тур дьо Франс 2012. „Живея на 20 километра оттук и винаги бе в ума ми – Обиколката на Британия и този часовник. Беше страхотно просто да се появя пред всички и да направя такова представяне след последните два дни.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори