Брадли Уигинс ще се пробва на едночасовия рекорд през лятото

wiggins

Сър Брадли Уигинс е направил признание, че планира да опита да подобри световния едночасов рекорд през лятото на 2015-а на велодрома в Майорка.

Това разкри близкият приятел на колоездача Томеу Ломпарт, който е собственик на ресторант в Майорка, в който се проведе празненството след световната титла на Уигинс в часовника тази година.

Ломпард разкри пред местно издание, че Уигинс и Жоан Ланерас, който е директор на „Палма Арена“, са се разбрали за дата на опита през юли или август.

Уигинс пази отличи спомени от въпросната писта, тъй като там спечели световната титла в преследването през 2007 година, а градът е обичайната му тренировъчна база и на практика втори гом.

„Уигинс иска да счупи рекорда във велодрома Палма Арена и да го напълни с публика“, споделя Ломпарт. „Той е убеден, че това ще окуражи хиляди английски фенове да пътуват и да направят ваканция на острова по време на опита. Той счита Майорка за свой дом и затова иска да опита рекорда на острова.“

По настоящем рекордът, който отново стана популярен след успешния опит на Йенс Фойгт, се държи от Матиас Брендле с изминати 51.85 км за 60 минути.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори