WD-40 Bike – специализирана серия висококачествени смазки за колела

Всеки, който някога е завъртал гаечен ключ в сервиз за колела, се е сблъсквал с предостатъчно мръсни и мазни вериги и венци. Те често са резултат от добрите намерения на „бащите разбирачи“ , които смятат, че с подръчни средства и неправилни препарати, ще оправят изстрадалите вериги на децата си. Преди няколко години, Калифорнийската компания WD-40 реши да се специализира в производството на серия продукти, предназначени САМО за колела…и засега се справя отлично в тази ниша!

Повече от 50 години WD-40 произвежда смазки и детергенти по своя оригинална формула. Фирмата разполага и с огромен арсенал от смазки и почистващи препарати, тествани по различни колокрос трасета в Северна Америка.

Почистващи препарати

WD-40 предлага две решения, които елиминират всякакви следи от кал и мръсотия– Ултра Силният Обезмаслител (Heavy Duty Degreaser) и Почистващата Пяна (Foaming Wash).

   ⦁ Ултра Силен Обезмаслител 500мл

WD-40 BIKE DEGREASER

Обезмаслителят е гъст, био разградим разтвор със свеж цитрусов аромат. Но спокойно – WD-40 Bike информира, че „обезмаслителят и почистващата пяна не съдържат екстракт от цитруси, разтворители и нямат добавени цветове.“ Те са изключени от формулата, защото цитрусите могат да взаимодействат с покритието на рамката както и деликатните карбонови и полиамидни компоненти на колелото.

   ⦁ Почистваща пяна 1л

wd-40 foam

Почистващата пяна е подходяща за премахването на засъхнала земна маса – прах, пръст и пясък. Ако имате време и желание, най-добрият начин да почистите колелото си в този случай е обилно да го полеете с маркуча, след това го напръскайте с почистващата пяна, изтъркайте мръсотията с четка и след това отново полейте колелото с вода.

Смазки

Не вярвайте на никой, който Ви казва, че може да ползвате една и съща смазка при сухи и влажни условия. Карането в сухи условия изисква изцяло различна поддръжка в сравнение с онези, които карат по кални трасета. За това WD-40 предлага както сухи, така и мокри смазки.

   ⦁ Суха смазка 100мл

wd-40 dry

 

Сухата смазка на WD-40 Ви гарантира седмици безпроблемно шосейно каране и близо седмица в планински терени, преди да се наложи повторното ѝ прилагане. Разбира се, издръжливостта на формулата си има и своите ограничения. Off-road трасетата, които преминават през множество планински рекички, влажни и кални места са нещо, с което сухата формула не може да се справи.

Мокра смазка 100мл

WD-40 BIKE WE LUBE

Когато карате в разнообразни условия, мократа смазка е по-надеждното и дълготрайно решение. С течение на времето, може и да започнете да използвате единствено мократа смазка за веригата на планинското Ви колело, в зависимост от терените, в които карате.

   ⦁ Тефлонова смазка 250мл

wd-40 ptfe

Тефлоновата смазка е отлично решение за защита на всички части от велосипеда, които се движат – верига, дерайльор, венци, ролки, жила. Можете да я използвате в сухи, както и в мокри условия. Формулата на тази смазка я определя като “all condition”, или за ползване във всякакви условия.

Препарат за рамки 230мл

wd-40 frame

В допълнение на почистващите препарати и смазки, WD-40 предлага и полир, наречен Препарат за рамки (Frame Protectant). Полирът обаче не се нанася като спрей, защото е под формата на гъст крем. За това първо трябва да го изстискате върху парцал и чак след това да намажете рамката.

Полирът кара рамките да изглеждат още по-ослепителни. А ако го използвате редовно, колелото Ви ще стане много по-лесно за почистване заради хлъзгавия гланциран слой, който се образува след продължителното ползване на Препарата за рамки.

WD-40 е компания с огромни традиции, а със своята байк серия, вече предлага всичко необходимо за качествена и устойчива поддръжка на велосипеда. Безупречните формули и поведение препаратите и смазките върху велосипеда, ще внесат спокойствие и сигурност в грижата за любимия Ви велосипед.

Цялата налична продуктова гама на WD-40 Bike можете да откриете на http://bikepark.bg/produkt-kategoriya/service/lubricants/

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори