Контадор е шампион на Баския след часовникa, Мартин най-бърз в него

Алберто Контадор (Tinfoff-Saxo) спечели Обиколката на Баския след впечатляващо представяне в бягането по часовник, което бе последният етап на състезанието. Испанецът запази първото място в генералното класиране, след като остана само на 7 секунди зад победителя в часовника Тони Мартин (Omega Pharma-QuickStep).

Контадор водеше в обиколката още от първия й ден, а плътно зад него през цялото време бе Алехандро Валверде (Movistar). Великолепното представяне на Контадор в часовника обаче не остави шансове на конкурентите му.

Първото му място изглеждаше под въпрос след доброто представяне на Михал Квятковски (Omega Pharma), но Контадор бе дори по-бърз от него по 25.9 километровото трасе и доказа, че заслужено е номер 1 в световната ранглиста.

Мартин спечели часовника с време от 38:33 минути, Контадор бе по-бавен със 7 секунди, а Квятковски с 15. В генералното класиране полякът изпревари Валверде, за да заеме второто място. Жан-Кристоф Перо (Ag2r-La Mondiale) допълни призовата тройка в класирането с пасив от 1:04, докато Валверде се смъкна на пета позиция с 1:07.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори