Баския: Пулс удържа лидерите за победа в четвъртия етап

Вут Пулс (Omega Pharma-QuickStep) бе най-добър в четвъртия етап на Обиколката на Баския, осъществявайки късна атака по финалното изкачване. Холандецът издържа на преследването на претендентите за генералното класиране като Алехандро Валверде (Movistar) и Самуел Санчес (BMC) заеха съответно второ и трето място.

Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) атакува на няколко пъти в последните километри, но така и не успя да се отскубне от големия си конкурент Валверде, който в крайна сметка дори съкрати няколко секунди от пасива си.

Пулс влезе в състезанието като помощник на лидера на своя отбор Михал Квятковски, но в този етап бе над всички. Той бе част от група от четирима откъсналите се колоездачи заедно с Тибо Пино, Жан-Кристоф Перо и Симон Спилак. Те тримата в крайна сметка бяха настигнати от лидерите, но Пулс не показа и грам умора и в крайна сметка успя да удържи малка преднина на финала пред връхлитащия Валверде.

Колоездачът на Movistar пък съкрати с 2 секунди аванса на Валверде в генералното класиране, който в момента е 12 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори