Фрум узакони историческия дубъл, Трентин №1 в Мадрид

Крис Фрум (Sky) узакони историческия дубъл Tour de France – Vuelta a Espana, след като завърши последния етап на испанския Гранд тур без проблеми.

Етапът до Мадрид бе спечелен от Матео Трентин (Quick-Step Floors), който се справи във финалния спринт с останалите зад него Лоренцо Манзин (FDJ) и Сьорен Краг Андерсен (Sunweb). Фрум финишира 11-и, с което си осигури и зелената фланелка за най-много точки, за която изпревари с 2 точки именно Трентин.

С триумфа си Фрум се превърна в първия колоездач от Бернар Ено насам, който печели Тура и Вуелтата в един сезон и първият, който го прави в тази последователност. Фрум е и първият британец шампион в Испания, а по този начин той вече има 5 спечелени Гранд тура за период от 5 години.

Етапът в Мадрид ще бъде запомнен и като последният в кариерата на Алберто Контадор (Trek Segafredo). Победителят в етапа до Англиру водеше колоната на влизане в Мадрид, за да получи аплодисментите на местните фенове. След това той се върна назад и финишира спокойно зад основната група. Малката разлика от групата го върна на пето място в генералното класиране, а Вилко Келдерман бе този, който се възползва и финишира четвърти.

Винченцо Нибали и Илнур Закарин пък оформиха топ 3 на крайното класиране.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори