Vuelta a Espana започва! Какво да очакваме?

Малко време мина от края на Тур дьо Франс, а ето, че сме на прага на третото от големите колоездачни състезания – Vuelta a Espana. 68-то издание на Вуелтата започва в събота с първия етап – 27.4-километров отборен часовник.

Състезанието ще продължи от 24 август до 15 септември като ще включва 21 етапа с обща дължина 3300 километра. Очаква се трасето да бъде подходящо за катерачите, а с най-голям интерес ще бъде очакван предпоследният етап на известното изкачване „Alto de Lángliru“, който се очаква да изиграе огромна роля за генералното класиране. Освен в Испания, обиколката ще включва и територии от Андора и Франция.

Миналата година призовата тройка бе от изцяло испански колоездачи. Алберто Контадор триумфира с първото място, следван от Алехандро Валверде и Хоакин Родригес. Очаква се тазгодишното издание да бъде още по-конкурентно, а шампионът от Giro d’Italia Винченцо Нибали вече изяви желание да спечели Вуелтата. Шампионът от Тур дьо Франс Крис Фрум обаче няма да вземе участие в състезанието.

Специално за Обиколката на Испания бе представена нова „Ла Роха“ фланелка за лидера в състезанието. Така след розовото в Италия и жълтото във Франция, цветът, към който всички колоездачи ще се стремят този път е червен.

Евроспорт ще предава пряко всички етапи от Vuelta a Espana, а ние от Velocafe.bg ще ви информираме за всичко случващо се в последното голямо състезание за годината.

Ето откъде ще мине състезанието тази година:

Karta

Етапите на състезанието:

stAGES

 

А ето кои отбори ще участват:

teams

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори