Кинг е Краля на Ла Коватила, Саймън Йейтс облече червената фланелка

Бен Кинг (Dimension Data) стигна до втора етапна победа във Vuelta a Espana 2018 след блестяща атака по първото изкачване от висша категория Ла Коватила, с което завърши деветия етап от състезанието.

Американецът бе спечелил и четвъртия етап, който бе първият, завършил на изкачване. Сега отново американецът изненада всички в нов ден, в който победата се реши в откъснала се група.

Група от 11 колоездачи оформи въпросната група. По тежките последни километри обаче от тази група бяха останали само най-добрите, а при оставащи 11 км Кинг направи решителна атака, след като преди това бе прихванал опити на Томас де Хенд и Дилан Тьонс.

Бауке Молема, който също бе сред бегълците, опита да прихване Кинг. Той започна изкачването на 1:30, а в един момент бе на само 15 секунди. Неговата криза обаче дойде в последните километър и в крайна сметка завърши втори на 48 секунди. Тьонс пък грабна третото място на 2:38 и само на 2 секунди пред групата на фаворитите.

При тях атаките също бяха много, а в края най-добри се оказаха Михел Анхел Лопес, Наиро Кинтана и Вилко Келдерман. След тях на по 3 секунди пристигнаха Ригоберто Уран, Ион Исагире и Саймън Йейтс. Топ 10 пък бе оформен от Джордж Бенет на 3:02 минути.

Йейтс загуби няколко секунди спрямо другите фаворити, но времето му се оказа достатъчно, за да облече червената фланелка, само на 1 секунда пред Валверде. Разликите в топ 10 като цяло са много малко като следващите в класирането са Кинтана на 14, Емануел Бухман на 16, Ион Исагире на 17, Тони Галопен на 24, Лопес на 27, Уран на 32, Стивън Краусвайк на 43 и Бенет на 48. Досегашният лидер Руди Молар не издържа на темпото на най-големите майстори и изпадна назад в класацията.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори