Валейс обърка плановете на спринтьорите в 18-ия етап

18-ият етап на Vuelta a Espana трябваше да бъде предпоследният шанс в състезанието за спринтьорите. Те обаче получиха неприятна изненада от бегълците, които завършиха пред тях и им отнеха шоуто. Победител стана Йеле Валейс (Lotto Soudal), който изпревари в последните метри своя колега от откъсването на Свен Ерик Бистрьом (UAE Team Emirates) като в същото време основната група пристигна веднага след тях.

На практика няколко метра не достигнаха на групата да прихване бегълците и спринтът се оказа за трето място.

Петер Саган (Bora-Hansgrohe) направи дълъг спринт в отчаян опит да настигне бегълците. Въпреки това обаче той завърши точно след Бистрьом и съответно с времето на победителя. Малка утеха за световния шампион бе, че успя да изпревари Елиа Вивиани (Quick-Step Floors), който пък завърши пред Иван Гарсия (Bahrain-Merida).

Откъсналата се група за деня се оформи едва 3 км след началото на етапа като в нея освен Валейс и Бистрьом, бе и Йетсе Бол (Burgos-BH), който бе изтърсен при оставащи 7 км.

Техният аванс в нито един момент не надвиши 2:30 минути, но в крайна сметка това се оказа достатъчно за инфарктния им успех.

Фаворитите завършиха в основната група и така генералното класиране остава непроменено преди решителните етапи в петък и събота в Андора.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори